logo jbnl

Over ons

Oprichting
In 1996 werd Jeugdbrandweer Goirle opgericht door een aantal fanatieke vrijwillige brandweermannen, ze wilden hiermee de jeugd van Goirle de kans bieden om op een leuke manier kennis te maken met het brandweervak. 

Het doel
Het doel van de jeugdbrandweer in Goirle is om op een plezierige manier van alles te leren over het brandweervak. De jeugdbrandweer is bedoeld voor jongeren van 12 t/m 18 jaar en is opgedeeld in twee groepen; junioren (12 t/m 15 jaar) en aspiranten (16 t/m 18 jaar). 

Oefenen
De jeugdbrandweer in Goirle oefent wekelijks op donderdagavond van 19:00 uur t/m 20:30 uur, met uitzondering van de schoolvakanties. Op de oefenavonden worden zowel de theoretische als praktische vaardigheden uitgelegd en wordt er realistisch geoefend op locatie bij diverse bedrijven in Goirle. De jeugdleden worden tijdens alle activiteiten begeleid door vrijwilligers van het brandweer korps van Goirle.

Examens
Jeugdbrandweer Goirle doet jaarlijks mee aan de landelijk georganiseerde examens. Voor zowel junioren en aspiranten is er een apart examen dat de jeugdleden kunnen afleggen. Bij het succesvol afleggen van het examen ontvangen zij hiervan een officieel certificaat. Tijdens de examens wordt getoetst op de theoretische kennis maar ook de praktische vaardigheden van de leden.

Wedstrijden
Ook doet jeugdbrandweer Goirle mee aan de jaarlijkse wedstrijden die door het hele land worden georganiseerd. Tijdens de wedstrijden worden er voor elke klasse (Junioren LD, Aspiranten LD en Aspiranten HD) objecten uitgezet waar de jeugdbrandweer korpsen een zo goed mogelijke inzet moeten uitoefenen. De nadruk is bij jeugdbrandweer Goirle gelegd op het plezier en de ervaring die de leden hierbij opdoen. 

Demonstraties
De jeugdbrandweer van Goirle wordt regelmatig gevraagd of zij bij evenementen in de gemeente Goirle zichzelf kunnen demonstreren, hier geven wij dan ook met alle plezier een invulling aan. Zo zijn we onder andere te vinden bij; Schouwtoeren, Moonlightshopping en tal van andere activiteiten in Goirle.

Interesse?
Heb jij interesse gekregen in de jeugdbrandweer en woon je in de omgeving van Goirle? Kom dan gerust eens kijken op een van onze oefenavonden of neem contact op via onze contactpagina.

Bekijk hieronder onze promotiefilm.

Jeugdbrandweer Goirle maakt onderdeel uit van Brandweer Midden- en West Brabant
Здесь вы можете приобрести глюкометры и прочие товары для больных диабетом. Лучшие цены в Киеве!